4 adet yufka
400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
Tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
Yarım fincan zeytinyağı
1 fincan su
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince doğranmış soğan ve biberi ekleyip pişirmeye devam edin.
Kıyma iyice kavurulunca, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
İnce doğranmış maydanozları ekleyip ocaktan alın.
Yufkaları 4 parçaya bölün.
Zeytinyağı ve suyu karıştırıp yufkanın üzerine gezdirip, geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve gül böreği şeklinde sarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp,kalan zeytinyağlı karışımı böreklerin üzerine gezdirin.
- Börekler nar gibi kızarana dek pişirin.
- Yoğurdu ezip,sarımsakları içine ekleyin ,tuz ilave edip karıştırın.
- Pişen böreklerin üzerine yoğurttan koyup,yoğurdun üstüne kıymalı sostan ekleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder