MANTI BÖREĞİ

MALZEMELER:

     4 adet yufka
     400 gr. yağlı  kıyma
     1 adet kuru soğan
     1 adet kapya biber
     Tuz, karabiber
     1 tutam maydanoz
     Yarım fincan  zeytinyağı
     1 fincan su
     2 su bardağı süzme yoğurt
     3 diş sarımsak
 
HAZIRLANIŞI:
 
Öncelikle  kıymayı tavaya alın ve kavurmaya başlayın.
Kıymanın rengi dönmeye başlayınca   ince doğranmış soğan ve biberi ekleyip pişirmeye devam edin.
Kıyma iyice kavurulunca, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
İnce doğranmış maydanozları ekleyip ocaktan alın.
Yufkaları 4 parçaya bölün.
Zeytinyağı ve suyu karıştırıp yufkanın üzerine gezdirip, geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve gül böreği şeklinde sarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  1. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp,kalan zeytinyağlı karışımı böreklerin üzerine gezdirin.
  2. Börekler nar gibi kızarana dek pişirin.
  3. Yoğurdu ezip,sarımsakları içine ekleyin ,tuz ilave edip karıştırın.
  4. Pişen böreklerin üzerine yoğurttan koyup,yoğurdun üstüne kıymalı sostan ekleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar