2 yemek kaşığı mısır unu (dolu)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Eriyen peynirlerden bir tanesi ( kaşar peyniri kullandım)
Tuz (peynirin tuzunu göz önünde bulundurarak kullanın)
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı tavaya alınır .
Eriyince üzerine mısır unu eklenir, kısık ateşte karıştırılarak kavrulur.
Üzerine su ve tuz eklenir, iyice karıştırılır.
Pütür kalmaması için sürekli karıştırılır.
Kapağı kapatılıp 2-3 dakika kontrol edip arada karıştırarak pişirilir.
Mısır unu suyunu çekip cıvık bir puding kıvamı alınca kıvama gelmiş demektir.
Peynirler hazırlanır. Kaşar kullanılacaksa rendelenir.
Mıhlamanın üzerine yayılır.
Tavanın kapağı kapatılır.
Kısık ateşte peynirler eriyene kadar 2-3 dakika kadar karıştırmadan pişirilir.
Ocaktan alınca peynirler hafif karıştırılıp, sıcak servis yapılır
Afiyet olsun...
Püf Noktası:
Mısır ununu kavururken çiğ kokusu çıkmalı ama rengi fazla koyulaşırsa tadını bozabilir.
Muhlama pişerken kıvamı size çok koyu gelirse biraz su ekleyip, karıştırabilirsiniz.
En son kıvama geldiğini tereyağının yüzeye çıkıp kenarlarda birikmesinden anlayabilirsiniz :)
Yorumlar
Yorum Gönder