125 gr tereyağı
2 tane yumurta
1 su b. şeker
1 paket vanilya
Yarım kg mısır nişastası
Mısır gevrekli kurabiyenin çikolatalı sosu için;
250 gr kakaolu fındık kreması
Yarım su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı;
Öncelikle hamuru hazırlayalım.
Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Hamurunuz orta kıvam ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekiller verin.
Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Ham mısır gevrekli kurabiyeleri hafif yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
Tepsiyi önceden 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürerek üstleri çatlayana dek pişiriyoruz.
Fazla pişirmemeye ve kurabiyelerin üstlerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.
Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü küçük bir tencerede eritin.
Mısır gevreğini robotta çekin.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın sonra da mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder