3 su bardağından biraz fazla süt
3 ç.k. margarin
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı tozşeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Bir tencere unu, 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu alarak kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekledikten sonra, toz şekeri ilave edip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız muhallebinin içerisine 2 paket vanilyayı ekleyip, blenderla 10 dakika çırpıp, ılınmaya bırakın.
Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin.
Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın.
Ilıyan muhallebi nin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökerek, soğuyunca buzdolabına koyun.
Başka bir tepsi içerisine 3 çorba kaşığı hindistan cevizini yayın.
Muhallebinin geri kalanını da bunun üzerine dökün.
En üste de bir çorba kaşığı kakaoyu serpin.
Bu karışımı da buzdolabında soğutun.
Buz dolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm. genişliğinde şeritler halinde keserek, şeritlerin içine ceviz koyarak, rulo şeklinde sarın.
Hindistan cevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın.
Servis tabağına dizip servise sunun.
Yorumlar
Yorum Gönder