
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kaynar su
HAZIRLANIŞI:
Kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur.
Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlanır.
Hazırlanan köfteler un serpilmiş bir tepsiye alınır.
Sallanarak köftelerin una bulanması sağlanır.
Kuru soğan ufak doğranır.
Sıvı yağla beraber tencereye alınır, kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine domates salçası eklenir, 1-2 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
Kaynar su eklenir.
Haşlanmış nohut ve tuz ilave edilir. 2-3 dakika kaynayan suya köfteler de atılır.
Köfteler pişince üzerine tereyağı ilave edilir, 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Yemeğimiz hazır
............Afiyet olsun........
Yorumlar
Yorum Gönder