2,5 su bardağı ılık süt
İÇ HARCI İÇİN:
- 2 adet patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Ilık sütü geniş bir karıştırma kabına alın, mayayı ve şekeri içine koyup eritin.
Maya iyice eriyince, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştırın.
Azar azar unu ve tuzu ekleyerek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayıp tavaya alın.
Zeytinyağı da tavaya ekleyip soteleyin.
Patatesler pişince ocağın altını kapatın, tuzunu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.
İnce doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin.
Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün.
Düz zemine un serpiştirip merdane ile uzunlamasına açın.
Dikdörtgen olacak şekilde açın.
Hamuru yeterince açtıktan sonra, hamurun yarısına hazırladığınız patatesli karışımdan koyun ve uzunca bir rulo yapın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve hamurları dilediğiniz genişlikte kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurun üzerine sürün. çörek otu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder