PATATESLİ RULO POĞAÇA

MALZEMELER:

      2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 7 su bardağı un
  • Çörek otu

  • İÇ HARCI İÇİN:

    • 2 adet patates
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    HAZIRLANIŞI:

    Ilık sütü geniş bir karıştırma kabına alın, mayayı ve şekeri  içine koyup eritin.
    Maya iyice  eriyince, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştırın.
    Azar azar unu ve tuzu  ekleyerek  elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
    Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.
    Patateslerin kabuklarını soyun ve  minik küpler halinde doğrayıp tavaya alın.
    Zeytinyağı da tavaya ekleyip  soteleyin.
    Patatesler  pişince ocağın altını kapatın, tuzunu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.
    İnce doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin.
    Mayalanan hamuru 4 parçaya  bölün.
    Düz zemine un serpiştirip  merdane ile uzunlamasına açın.
    Dikdörtgen  olacak şekilde açın.
    Hamuru yeterince açtıktan sonra, hamurun yarısına  hazırladığınız  patatesli karışımdan  koyun ve uzunca bir rulo yapın.
    Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve hamurları dilediğiniz genişlikte kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
    Ayırdığınız yumurta sarısını hamurun üzerine sürün. çörek otu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

    Yorumlar