4 yufka
1 kase lor peyniri
100 gr. kaşar peyniri
1 soğan
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta
HAZIRLANIŞI:
Ispanankları ve soğanı doğruyoruz.
Geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
Ayrı bir kaseye kaşar peyniri rendeliyoruz.
Lor peyniri atıp karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz.
Tereyağını eritip sıvıyağla karıştırıyoruz.
Yufkanın üzerine yağ karışımından serpiyoruz.
Üzerine soğanlı ıspanaklı harçtan serpiyoruz.
Peynir karışımından da atıyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.
Rulo şeklinde sarıyoruz.
Yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak gül böreği gibi sarıyoruz.
Kalan yufkalarla da tepsiyi doldurana aynı işlemi tekrar ediyoruz.
Böreğin üzerine kalan yağ karışımından sürüyoruz.
Yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder