SANDVİÇ KURABİYE

MALZEMELER:

  • 2.5 su bardağı un
  • 200 g tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 50 g mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 fiske tuz
  • 3 çorba kaşığı kakao
  •  
    KREMASI İÇİN:

    1,5 su b. süt
    1 çay b. toz şeker
    1 pk. vanilya
    1 çorba k. un
    1 çorba k. nişasta
     
    HAZIRLANIŞI: 
     
    Kurabiye için tüm malzemeleri  karıştırma kabına alın ve yoğurun.
    Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip düz bir zeminde merdane  ile açın  ve yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
    170 derecede 25-30 dakika pişirin.
    Krema için, tüm malzemeleri tencereye alıp, iyice çırpın, sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun.
    Pişip, soğuyan kurabiyelerin arasına  kremadan yerleştirip servis yapın..

    Yorumlar