ŞARLOT

MALZEMELER:

1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakolu petibör bisküvi
2 adet elma
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt ( şanti için )
1 paket çikolata sosu
2.5 bardağı süt ( sos için )

HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede ölçüsüyle çikolata sosunu hazırlayıp kenara sogumaya alıyoruz.
Üstü kabuklanmasın diye ara ara karıştırıyoruz.
Ardından ölçüsüyle iki paket şantiyi hazırlayıp dolaba bırakıyoruz…
Bir kapta bisküvileri kırıp içerisine kabuğunu soyduğumuz elmaları minicik dogruyoruz ( rende sulandırıyor )
3 kaşık süt ekleyıp karıstırıyoruz.
Soguyan şantinin yarısını ıcersıne koyup karıştıdıktan sonra bir borcamın tabanına bıraz su tutup ıslatıyoruz ( yapışmasın dıye )
malzememızı tepsıye yayıp üzerine kalan şantiyi döküyoruz.
Biraz dolapta bekletıp bi 15 dk kadar sonra üzerine çikolata sosu döküyoruz…..
Not : Zamanınız varsa bir gun onceden yaptığınız takdirde daha lezzetlı oluyor

Yorumlar