Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 lt. süt
yarım su bardağı toz şeker
piştikten sonra
1 poşet toz krem şanti
Üzeri İçin:
1 paket hazır çikolata sosu
2,5 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Kremşanti hariç, tüm muhallebi malzemelerini tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kapatıp,
Çırpma kabına aktarın.
Mikserle 3-4 dakika çırpıp kremşantiyi toz olarak muhallebinin içine katın ve 10 dakika kadar daha çırpın.
Etimekleri elinizle iri iri kırıp, dikdörtgen borcamın tababına yerleştirin.
Üzerine muhallebiyi döküp 1 kere karıştırın.
Son olarak çikolata sosunu 2,5 çay bardağı süt ile pişirin.
Sos ılınmaya başladığında muhallebinin üzerine dökün.
Vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin.
Vaktiniz yoksa bile en az 4-5 buzdolabında dinlenmeli.
Servis yaparken profiterol görüntüsü verebilmek için kaşık ile top top alıp tabaklara koyabilirsiniz.
NOT: Kremşantiyi her zaman kutulu paketlerden alın. Kutunun içindeki kağıt ambalajlı şantiler her zaman iyi sonuç verir.
Naylon poşetteki krem şantiler yağlı oluyorlar.
Yorumlar
Yorum Gönder