BİSKÜVİLİ EKMEK TATLISI

MALZEMELER:
1 pk. tuzsuz kızarmış ekmek
1 su b. toz şeker
2 su b. su

ARA KATI İÇİN:

1 pk. petibör bisküvi

KREMASI İÇİN:

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
2 çorba k. un
2 çorba k. nişasta

ÜZERİ İÇİN:

köpürtülmüş şanti
çikolata sos

HAZIRLANIŞI:

Kızarmış ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz.
Toz şekeri çelik tencerede eritiyoruz.
Eriyip karamele dönünce üzerine sıcak suyu döküyoruz.
Ekmeklerin üzerine karamelli sosu döküyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz.
Toz şekeri, vanlyayı, unu ve nişastayı ilave ediyoruz.
Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıyoruz ve şerbetini çeken ekmeklerin üzerine yarısını döküyoruz.

Eğer krema fazla bekleyip kıvamı koyulaşırsa sütle kıvamını açıyoruz.
Üstüne bisküvileri diziyoruz.
Kalan kremayı da üzerine döküyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Üzerine krem şanti sürüyoruz.
Çikolata sosla süsleyerek servis ediyoruz.
Buzdolabında bir gece dinlenirse daha güzel olur.

Yorumlar