1 lt süt
12 yemek kaşığı İrmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
100 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı (dolu olmayacak)
File fıstık
HAZIRANIŞI:
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve 12 kaşık toz şekeri uygun bir tencereye konularak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Kaynadığında kıvamı katılaşınca ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
Karışımın hafifçe ıslatılmış kare bir kalıba dökülür.
Ve soğuması beklenir. (Veya yine hafif ıslatılmış ufak cam yada silikon kalıplara pay edilebilir)
Çikolata benmari usulü eritilir.
Eriyen çikolatanın içine tereyağı eklenerek iyice karıştırılır.
Tatlının üzerine dökülür, fıstık serpilerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder