1 paket hazır baklavalık yufka
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
150 gr eritilmiş tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Önce muhallebisi hazırlanır; süt, vanilya, un ve şeker orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
Ocağın altı söndürüldükten sonra tereyağı eklenir ve mikserle 4-5 dakika çırpılır.
Cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.
Bu arada şerbeti hazırlanır; su ve şeker kaynatılır.
Baklavalık yufkalar, 10’ar cm genişliğinde kesilir.
Araları yağlanan dört yufka üst üste getirilerek içerisine muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır.
Muska şeklindeki tatlıların üzerine tereyağı sürülür.
Ilık şerbet tatlıyla buluşturulur.
Yorumlar
Yorum Gönder