SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER:

2 bütün tavuk göğsü
2 kırmızı biber
2 kabak
2 havuç
1 soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:

2 domates
1 tutam fesleğen
1 çorba k. salça
tuz
karabiber

GARNİTÜRÜ İÇİN:

patates
mantar

HAZIRLANIŞI:

Kırmızı biberleri, kabakları ve havuçları ince uzun doğruyoruz.
Soğanı piyazlık doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanları sotelemeye başlıyoruz.
Havuçları ilave ediyoruz, peşinden kabakları ve kırmızı biberleri ekliyoruz.
Tavuk göğüsleri fileto haline getiriyoruz.
Elde ettiğimiz ince dilimleri buzdolabı poşeti içine koyarak et döveceğiyle biraz daha inceltiyoruz. Üstlerine tuz ve karabiber atıyoruz.
Buzdolabı poşetinin üzerindeyken tavuk etinin bir kenarına sotelediğimiz sebzeleri koyuyoruz.
Poşet yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz.

Cam fırın kabını yağlıyoruz ve tavuk sarmaları diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sosu için, domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz.
Fesleğeni ince doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ döküp domatesi pişiriyoruz.
Salçayı ilave ediyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atarak kaynatıyoruz.
Altını kapattıktan sonra fesleğeni atıp karıştırıyoruz.

Garnitürü için, patatesleri ve mantarları iri doğruyoruz.
Bir kaseye alıyoruz.
Üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz.
Biberiye yaprağı ya da başka baharat atıyoruz ve harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bu karışımı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına pişen tavukları diziyoruz.
Üzerine domates sos döküyoruz.
Kenarlarına garnitüründen koyarak servis ediyoruz.

Yorumlar