ŞEKERPARE

MALZEMELER:

1 paket margarin (oda sıcaklığında )
1 avuç pudra şekeri
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yaklaşık yarım kilo un

ŞERBETİ İÇİN:

1 kilo suya
1 kilo şeker (ikisi de sıcakken dökülecek)

HAZIRLANIŞI:

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi karıştır.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip hamurdan istediğiniz şekli verin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün çatalla çizik atın.
Yada ortasına fındık fıstık v.s koyabilirsiniz

180 derecede pişerken sizde şerbetinizi hazırlayın.
Şerbeti ocaktan almadan 15 dk. önce yarım limon sıkın.
İkisini de sıcakken şerbetleyin.


 

Yorumlar