YUFKALI PİZZA

MALZEMELER:

4 tane yufka
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ

SOS İÇİN:

az salça
kekik
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:

isteğinize göre sosis, mantar, zeytin, turşu, domates, çarliston biber
rendelenmiş kaşar
yufkanın bir tanesi kenarları dışarda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye serilir. kalan yufkalar küçük parçalar halinde koparılır.
Derin bir kapta parçalanmış yufkalar, süt, yumurta ve sıvıyağ lı karışıma sokulup çıkartılır tepsideki yufkanın içine eşit şekilde serilir.
tepsinin tabanına serdiğimiz yufkanın dışarda kalan kenarları ile harcın üzeri komple kapatılır. sıvıyağ, kekik ile salça karıştırılarak az suyla açılıp üzerine sürülür.
üzerine tercih ettiğiniz malzemeler konur 170 derece fırında yaklaşık20-25 dk. pişirilir.
çıkmasına yakın üzerine kaşar rendelenir.
sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun

Yorumlar