- 20 adet kuru incir
- Ceviz (iri dövülmüş)
- 1 su bardağı su (su yerine sütle de pişirebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz )
- Kaymak
HAZIRLANIŞI:
İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Yumuşaması lazım ona çok dikkat edin.
Yoksa incirleriniz pişmez.
Sonra üst kısımlarını içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun.
Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.
........Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder