CEVİZLİ İNCİR DOLMASI

Cevizli Incir TatlısıMALZEMELER:
  • 20 adet kuru incir
  • Ceviz (iri dövülmüş)
  • 1 su bardağı su (su yerine sütle de pişirebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz )
ÜZERİ İÇİN:
  • Kaymak
HAZIRLANIŞI:

İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Yumuşaması lazım ona çok dikkat edin.
Yoksa incirleriniz pişmez.
Sonra üst kısımlarını içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun.
Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.
                                  ........Afiyet olsun..

Yorumlar