KOL BÖREĞİ

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi İçin;
küçük kalıp beyaz peynir

HAZIRLANIŞI :

Hamur malzemeleri ile orta sertlikte bir hamur yapılır.
Hamur 4 eşit parçaya bölünür, her parça yağlı zeminde olabildiğince ince yufka olacak şekilde el ile açılır, yeteri peynir karışımından oluşan iç konur, önce rulo yapılır, sonra bu ruloyu elimizle iki ucundan tutup uzatmaya çalışıyoruz ki hamur iyice incelsin.
sonra ruloya şekli verilir, daha sonra uçları içine bükülür, börek yağlanmış tepsiye konur, diğer börekler de aynı şekilde hazırlanır, üzerine biraz yağ sürülür, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.


AFIYET OLSUN

Yorumlar