PASTANE POĞAÇASI

HAMUR MALZEMELERİ:
 
2 tane yas maya
1 litre süt ( ılıktan biraz daha sıcak olmalı )
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kesme seker
1 yemek kaşığı tuz
4 adet yumurta ı( Sarisini Poğaçalarımızın üzerine süreceğiz )
2 kilo un 
KIYMALI PAĞAÇA TARİFİ İÇ MALZEMELERİ:



500 gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
bir kaç kaşık sıvıyağ
1 kutu domates rendesi ( 6 tane domates rendesi )
1 yemek kaşığı biber salçası
baharat ve tuz
 
Kıymalı harç malzemeleri için soğanı küçük  küçük doğrayın.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.
 
ISPANAKLI POĞAÇA MALZEMELERİ
1 kilo ıspanak
100 gr peynir
tuz,
kasar peynir
Ispanağı küçük olma şartı ile doğrayın ve az sıvı yağı ile tavada iyice kavurun.
Sonra hafif soğuduktan sonra içerisine peynirleri ve tuzu ekleyip karıştırın.
 
HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemelerini sırası ile kabımıza alıp unu en sona bırakalım.
Maya eriyene kadar elimizle karıştıralım.
Sonra unumuzu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu bir saat mayalanması için üstü kapalı şekilde bekletelim.
Mayalanan hamurumuzu alıp avuç içi büyüklüğünde bezeler yapıp tezgahımıza dizelim.
Ben tezgahı yağlıyorum yapışmaması için.
Şekil verirken de elime ve tezgaha sıvıyağ sürüp öyle şekil veririm.
Asla sekil verirken un kullanmam.
bezeleri tek tek alıp elimizle kenarlarından 1 cm pay bırakıp içini inceltene kadar iki parmağımızla bastıralım.
Çanak seklini almalı.
Sonra bu sekil de yaptığımız çanaklarımızı yağlı kağıt  serilmiş tepsilerimize dizelim.
Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
Sonra içine yukarda yazdığımız istenilen iç harçtan  koyalım.
Eğer tek tepside yapıyorsanız mutlaka yarım saat kadarda tepside mayalayıp sonra fırına veriniz.
Yoksa pamuk gibi olmayabilir.
Tepside Mayalanan Poğaçalarımızı 280 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
 
 

Yorumlar