- 5-6 adet patates
- maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun.
Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.
İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içerisini oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün.
......Afiyet olsun…
NOT:
Patatesleri ılıkken şekil verin soğuyunca sertleşebilir ve şekil veremezsiniz..
Yoğurdun içerisine biraz mayonez eklerseniz daha lezzetli olur.
Eğer patatesiniz daha da lezzetli olsun istiyorsanız içerine ince rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.....
Yorumlar
Yorum Gönder