ÜZERİ İÇİN:
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Susam
- Beyaz peynir
- maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Ilık suyun içine mayayı döküp şekerinin birazını ekleyerek mayalanmasını bekliyoruz.
Kabarınca kabımıza döküp, süt ve şekerin kalanını da ekliyoruz.
Ardından yumurta, sıvı yağı , küp küp kesilmiş terem yağ gurme kaymaklımı ekliyoruz.
4 bardak unu ve tuzu da ilave ettikten sonra yoğuruyoruz.
Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Gerekirse yarım bardak unu da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurun üstünü streç filmle kaplayın 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Bu arada içi için peyniri ufalayıp maydanozla karıştırıyoruz.
Poğaçaların üzeri için pekmez ve suyu çırpıp geniş bir tabağa koyuyoruz.
Susamı da başka bir tabağa dökerek hazır ediyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklükte parçalar koparıyoruz, yaklaşık 20-22 tane top çıkıyor. Elinizde yuvarlayıp top şekli veriyoruz.
Elinizle hafif yuvarlak açıp peyniri koyduktan sonra kenarlarını yukarı doğru resimdeki gibi birleştirerek oval şekil veriyoruz.
Sonra elimizle bastırarak düzlüyoruz.
Poğaçaları önce pekmez ve su karışımına, sonra da susama batırıp tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Üzerlerine keskin bıçakla ikişer çizik atıyoruz.
Kabarmaları için en az 40 dakika daha bekletiyoruz.
200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder