1 tavuk göğsü
Beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- biraz tuz
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz ve soteliyoruz.
Önce suyunu salıp çekmesini sağlıyoruz, sonra az yağ ilave edip kızarmasını bekliyoruz.
Hafif kızarmaya başlayan tavuk göğsünün üzerine doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekliyoruz.
Baharatları ve 1 yemek kaşığı kadar salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir tarafta küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz.
Yağlayıp fırına da verebilirsiniz yada kızgın yağda kızartabilirsiniz de.
Ama tekrar pişeceği için tam olarak kızartmayın, bir yandan da bezelyeyi de haşlıyoruz.
Diğer taraftan beşamel sos için unu yağda karıştırarak kavuruyoruz.
Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilave ediyoruz.
Ama unu karıştırmayı da bırakmıyoruz.
Devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
Damak tadınıza göre biraz tuz ilave ediyoruz.
Eğer unda topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
Fırın kabına tavuklu karışımı yayıyoruz ve üzerine az kızarttığımız patatesleri yayıyoruz.
Onun üzerine de haşladığımız bezelyeyi yayıp beşamel sosu döküyoruz.
Fırına sürerek pişmeye bırakıyoruz.
Kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirini serpip erimesini bekliyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder