ELMALI TOPPARE




MALZEMELER:
 
1 paket (250 gr) tereyağı
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı şeker
5 su bardağı un
2 yumurta

İçi İçin:
 
5 tane orta boy elma
yarım çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Dışı için:

200 gr Hindistancevizi

HAZIRLANIŞI: 
 
Önce şerbeti hazırlayın; 
 
Suyu ve şekeri tencereye alın, kaynatın, kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya devam edin, limon suyu ekleyerek ocaktan alın, soğutun.
 
Ardından iç harcı hazırlayın; 
 
Elmaları soyun, rendeleyin ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve cevizi katarak soğumaya bırakın.
 
Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın, çırpıcı ile çırpın.
Unu ekleyin ve iyice yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, merdane ile biraz acip avcunuzun içine alın, İç harçtan koyun ağzını kapatın.
Hazırladığınız kurabiyeleri kapattığınız yeri alta gelecek biçimde hafif bastırarak yağlı kağıt serdiğiniz ya da hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.
180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbete atın ve 5-10 dakika arada çevirerek şerbetin içinde bekletin.
Şerbetten aldığınız kurabiyeleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.
 
 
 

Yorumlar