GALETA UNLU KAŞARLI BÖREK

MALZEMELER:
 
  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 su bardağı ezilmiş beyaz peynir

  • Arasına sürmek için

    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım çay bardağı su
    • 1 su bardağı kadar galeta unu
    Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • 1 adet Yumurta
    HAZIRLANIŞI:

    Yufkalar tezgaha serilir ve her bir yufka üçgen şeklinde 4 eşit parçaya bölünür.
    Her bir parçaya karıştırdığımız sıvı yağ ve su karışımı serpiştirilir.
    Ayrı bir kapta karıştırdığımız beyaz peynir ve kaşar peyniri üçgenlerin alt kısmına konur ve paçanga böreği şeklinde yani fazla sıkıştırmadan sarılır.
    Bütün yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda güzelce kızartılır.
    Ayrıca bu tarifi yumurta ve galeta ununa bulamadan buzlukta en az bir gece bekletip tepsiye dizerseniz (üstüne yumurta sarısı sürmenizi tavsiye ederim) çıtır çıtır bir böreğiniz olur ancak buzunu çözdürmeden fırına verin.
                                           Afiyet Olsun.

    Yorumlar