3 su b. un
1 pak. instant maya
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
SOSU İÇİN:
1 çorba k. salça
1 diş sarımsak
kekik
tuz
zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 demet ıspanak
kaşar peyniri
anadolu peyniri
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz.
Mayasını ve tuzunu serpiyoruz.
Harmanlıyoruz ve ortasına zeytinyağı döküyoruz.
Biraz da ılık su ekliyoruz ve hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için, ıspanağı doğruyoruz ve sıvıyağda soteliyoruz.
Ispanak soğuyunca suyunu süzüyoruz.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp yuvarlıyoruz.
Hamurların üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere hamurları koyuyoruz.
Sosu için, salçayı bir kaseye alıyoruz.
İçine sarımsak rendeliyoruz, kekik ve tuz atıyoruz.
Zeytinyağıyla kıvamını açıyoruz.
Hamurların üzerine bu sostan sürüyoruz.
Kaşar peyniri rendeliyoruz ve sosun üzerine serpiyoruz.
Üzerine ıspanağı katıyoruz.
Anadolu peynirini de doğrayıp üzerlerine serpiyoruz.
Tepside 10 dakika mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder