KESME MUHALLEBİ

MALZEMELER:
 
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • Hindistan cevizi
  • HAZIRLANIŞI:

    Süt, un, nişasta tencereye alınıp karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
    Altı kapatılınca vanilya, margarin ve şeker ilave edilir.
    Mikserle çırpılan muhallebi içi ıslatılmış su bardaklarına paylaştırılır.
    Bardağa dökülen muhallebiler dışarıda biraz ılındıktan sonra buzlukta 1 saat bekletilir.
    İyice soğuduğundan emin olduktan sonra bardaklar ters çevrilip elimizle oynatarak bardaktaki muhallebi çıkartılır.
    Kesme tahtasında bir parmak kalınlığında kesilip hindistan cevizine bulanır.
    Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir.
                                                                  Afiyet olsun.

    Yorumlar