KIYMALI KAT KAT KREPLER

MALZEMELER:

Krep için;
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
Kıymalı harç için;
  • 500 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 biber
  • Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için;
  • 1 domates
  • 1 biber
  • Kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle krepleri hazırlıyoruz.
Süt un ve yumurtayı karıştırıp iyice çırpıyoruz.
Tavaya 1 damla yağ koyuyoruz ilk etapta, iyice ısıtıp bir kepçe hamurdan döküyoruz bir tarafı pişince diğer tarafı çeviriyoruz.
Hamurun kalanı içinde aynı işlemi yapıyoruz. 6 kat krep elde ettim
kıymalı harcı hazırlıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
üzerine kıymayı ekliyoruz biberleri ve domatesi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
En son baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Fırın kabının tabanını yağlıyoruz ve bir kat krepten seriyoruz.
üzerine 1 kaşık kıymalı harç yayıyoruz.
Diğer krepi de üzerine yayım kıyma krep şeklinde devam ediyoruz.
En son üstünü kreple kapatıyoruz.
Elimizle bastırıyoruz. üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz.
Dilimlediğimiz domates ve biberleri yerleştirip 180 derece fırında pişiriyoruz.
                                                 Afiyet olsun.

Yorumlar