KÖFTELİ YELPAZE PATATES

MALZEMELER:
 
  • 6 adet orta boy patates
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

  • Sosu için;
    • 2 orta boy domates
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı kekik
    • tuz
    • 2 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI:

    Patatesler yıkanarak kabukları soyulur.
    Patatesler eninden istenilen aralıklarla kesilir ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat edilir.
    Derin bir kaba alınan patateslerin üzerine kaynatılmış sıcak su dökülür ve yumuşamaları beklenir. Bu arada  köftesi hazırlanır.
    Patatesleri sudan çıkarılır. Suda bekletilmesinin nedeni aralarına köfteleri yerleştirirken kırılmamasıdır.
    Köfte harcından küçük parçalar alınıp patateslerin kesik aralarına yerleştirilir. Bıçağın tersiyle rahat yerleşmesi için bastırılır.
    Sos için su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirilir ve üzerine suyu ilave edilip karıştırılır.
    Bu sos patateslerin üzerine dökülür.
    Üzerini folyo ile kapatarak 200 derecelik fırında pişirilir.
    Yaklaşık bir saat pişen yemeğin üzerini açılıp 10 dakika daha kızarması için fırında bekletilir.

    Yorumlar