KREPTEN YAPILMIŞ KIYMALI SARMA BÖREK

MALZEMELER:

1 litre süt
4 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 fiske seker
1 cay bardagi siviyag
1-1.5 su bardagi un 

İç malzemesi için:

300 gr kiyma
2 tane kuru sogan
tuz,karabiber,kirmizi pul biber,
maydanoz, sıvı yağ

Beşamel sos icin gerekli malzemeler :

800 ml süt
100 gr tereyagi
tuz
2 yemek kasigi un

Üzeri için:

Kasar Peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI:

Krep malzemelerini bir kapta karistirip mikserle iyice cirpalim ve kreplerimizi tavada birer kepce dökerek tek tek önlü arkali pişirelim.
Kıyma malzemeleri icin soganlari küp küp dograyalim ve diger tüm malzemeleri kiymanin icine katip elimizle iyice yoğuralım.
Kreplerimizi tek tek alip resimdeki gibi ic harcimizi krepin bas kismina koyup iki kenarini ice katlayip rulo yaparak saralım.
Bu sekilde tüm krepleri yapip bitirelim ve borcama dizelim.
Beşamel sos icin malzemeleri tencereye alip pisirelim ve kaynatalım.
Kaynamış basamel sosunuda borcamdaki kreplerin üzerine döküp 225 dereceli firinda üzeri kipkirmizi olana kadar pişirelim.
Pisince firindan cikartip üzerine kasar peynir döküp yine bes dakika firina verip peynirlerin üzerinde erimesini bekleyelim.
Sonrada cikartip sicak olarak servis yapalım.


 

Yorumlar