MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER:

500 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 litre soğuk su
tuz

HAZIRLANIŞI:

Mantarları yıkayıp kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Tencereye tereyağını alın eridikten sonra unu katıp biraz kavurun.
Un kavrulduktan sonra 1 litre soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin.
Hamurlarınız top top olursa blendırdan geçirin.
Su kaynadıktan sonra mantarlarınızı ekleyin.
Ve 20 dakika kadar mantarlar pişene kadar pişirin.
Daha sonra içerisine 1.5 su bardağı sütü ilave edin ve bir taşım kaynatıp altını kapatın tabi tuz atmayı unutmayıııııın.
Üzerine maydanoz yada dereotuyla süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN

Yorumlar