Kaplama için;
- 2 paket bitter çikolata
Rengi sütlü kahve rengine döndüğünde tereyağını ekleyip karıştırarak eritin daha sonra kaymağı ekleyip hızlıca karıştırın.
En son fıstık ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
Karışımı bekletmeden yağlı kağıt serilmiş küçük bir tepsiye (ben 15×25 borcam kullandım) yayıp buzdolabına kaldırın.
İyice donduktan sonra (yaklaşık 3 saat sürüyor), istediğiniz büyüklükte kesip, benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayarak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
Çikolata donuncaya kadar (yaklaşık bir saat) buzdolabında beklettikten sonra snickerslar servise hazır.
Not: Buzdolabından çıkınca karamel çok sert oluyor bu yüzden servisten 10-15 dakika önce çıkartmanızı tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder