KİBRİT KURABİYE

    MALZEMELER:
                  
  • 1 paket margarin (250g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Çikolata (bitter, sütlü, sade)
HAZIRLANIŞI:
 
Oda sıcaklığındaki margarin yumurta ve diğer malzemelerle normal klasik kurabiye hamuru oluşturuyoruz, sert bir hamur olmamalı.
Hamuru oluşturduktan sonra kolay şekil verebilmemiz için poşete koyup üzerinden merdane ile geçiyoruz.
Kalın bir hamur olmamalı, pişerken de kabaracağı için.
Buz dolabında sertleşinceye kadar bekletiyoruz.
Sonra şeritler halinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepside üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişirme aşamasında dikkatli olunuz, hemen pişiyor.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıp benmari usulü erittiğimiz çikolataya kurabiyelerin uçlarını batırıp soğumaya bırakıyoruz.
Biraz bekledikten sonra çikolatalar donacaktır.
Soğutma işlemini kurabiyeleri üst üste dizerek yaparsanız çikolatalar bozulmaz ve birbirlerine yapışmaz ..

NOT:
Ayrıca renkli gıda boyaları da kullanıp rengarek kibrit kurabiyeleri elde edebilirsiniz....
Ayrıca çikolataya batırıp Hindistan cevizine bulayabilirsiniz.

Yorumlar