Keki için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 2 Türk kahvesi fincanı şeker
- 2 Türk kahvesi fincanı un
- 200ml sıvı krema
- Kakao
HAZIRLANIŞI:
Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz.
Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
Sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
Ilınmış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edin ve mikser ile güzelce çırpın.
Kekin üzerine dökerek yayın.
Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Vaktiniz var ise bir gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder