MALZEMELER:
Bulamak için:
- Bolca susam
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Ardından diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin.
Unu azar azar ilave edin, ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
Çok katı kıvam olmayacak, yoğurdukça kıvama gelir zaten.
İlk anda ele yapışabilir ama iyice yoğurun üzerini kapatıp 30-35 dk kadar mayalandırın.
Daha sonra bir tabakta su ve pekmezi karıştırın.
Susamı da bir tabağa koyun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın.
İster yuvarlak ister uzunlamasına şekil verin.
Önce pekmezli suyu bulayın sonra susama bulayın.
Aralıklı olarak tepsiye dizin. 2 tepsi çıkıyor.
Hepsini bu şekilde hazırlayın. 20 dk kadar üzerine sofra bezi örterek tepside de mayalandırın.
190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
NOT: Çok kabarıyor o yüzden aralıklı dizin.
Yorumlar
Yorum Gönder