MALZEMELER:
Hamuru için:
Yaş maya ılık süt ve suda eritilir.
Bütün hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur.
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
İçi için domates, biber ve soğan blender’dan geçirilir.
İçine kıyma, ince ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeler katılır.
Hamurlar servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Üstüne kıymalı harçtan yayılır.
Teflon tavaya azıcık sıvı yağ koyulur, lahmacunlar kısık ateşte kapağı kapalı olarak teker teker pişirilir.
****AFİYET OLSUN****
Hamuru için:
- Yarım yaş maya
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 400 gr kıyma
- 2 tane domates
- 2 tane kapya biberi
- 1 tane büyük soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Bütün hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur.
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
İçi için domates, biber ve soğan blender’dan geçirilir.
İçine kıyma, ince ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeler katılır.
Hamurlar servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Üstüne kıymalı harçtan yayılır.
Teflon tavaya azıcık sıvı yağ koyulur, lahmacunlar kısık ateşte kapağı kapalı olarak teker teker pişirilir.
****AFİYET OLSUN****
Yorumlar
Yorum Gönder